Save Our Children Project Wau

Save Our Children is a project for orphans in the province of Western Bahr el Ghazal in the Wau region.

Door jarenlange burgeroorlogen in Zuid Sudan zijn veel mensen ontheemd / op de vlucht. Veel gezinnen bestaan uit alleen een moeder met een paar kinderen. De meeste vluchtelingen in Western Bahr el Ghazal zijn kinderen. 

Grond aangekocht voor Save Our Children Project

In het verleden zijn Ikhlas en Emanuel op werkbezoek geweest in Wau. Er zijn zes lokale mensen bereid om zich vrijwillig in te zetten bij de bouw en verdere ontwikkeling van het kindertehuis. Onder leiding van Ds. Emmanuel Uyo Uku zullen zij een SOC team in Wau vormen. Ds. Emmanuel heeft gestudeerd in Egypte en is nu twee jaar terug in Wau. Het resultaat van het werkbezoek is uiteindelijk ook de bouwgrond die is aangekocht. Er is regelmatig contact en foto’s laten zien dat Ds. Emmanuel Uyo Uku op de aangekochte bouwgrond een eenvoudig bouwskelet heeft gebouwd om kinderen nu al onderdak te kunnen geven. Het huidige bouwwerk is tijdelijk en de autoriteiten doen niet moeilijk over een nieuw te bouwen tehuis op die plek.

Maandelijkse support

Wij ondersteunen de mensen in Wau maandelijks met een vast bedrag voor het aankopen van voedsel. Dit is hard nodig. De situatie is nog niet stabiel genoeg om het project opnieuw op te starten. En gebrek aan geld om voedsel te kunnen kopen is een van de grootste uitdagingen op dit moment.

Read more
Anbi Logo